Risoni met Paix Dieu en tagliata van rund

Recept – Food & Beer pairing

  • Aantal: 4p

  • Duur: 1u

  • Moeilijkheid: matig

  • Hoofdgerecht

Ingrediënten :

Risoni : 1 sjalot, 2 tenen look, 1 stuk broccoli, 0,5 venkel, 15 kerstomaatjes, olijfolie, 150g orzo, 100ml Paix Dieu, 200ml groentebouillon, 200ml room (20%), 30g gerookte scamorza, peper, piment d’espelette, 1 handvol spinazie, zout

Tagliata : 600g contrefilet, olijfolie, 1 klontje boter, peper, fleur de sel, 1 stuk Parmezaanse kaas, rucola

 

Bereiding :

  1. Snij de sjalot, look, broccoli en venkel fijn. Halveer de kerstomaatjes.

  2. Verhit enkele lepels olijfolie in een kookpot. Stoof de gesneden groenten aan. Boek daarna de orzo toe.

  3. Blus met Paix Dieu en laat tot de helft verdampen. Voeg nu de groentebouillon en room toe.
  4. Zet het vuur zachter en laat alles 30-tal minuten pruttelen. Roer regelmatig zodat het niet aanbakt
  5. Voeg stukjes scamorza toe. Kruid met peper, zout en een snuifje piment d’espelette. Meng er de spinazie onder.

  6. Verhit ondertussen enkele lepels olijfolie in een bakpan. Smelt de boter. Bak het vlees eerst drie à vier minuten op één kant. Draai om en bak nog 4 minuten verder. Kruid met peper en zout.

  7. Haal uit de pan en laat even rusten. 

  8. Versnijd fijn.
  9. Serveer de risoni met het vlees. Werk af met Parmezaanse kaas en rucola.